به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید! لطفا برای استفاده از تمامی امکانات عضو شوید
+3 امتیاز
63 بازدید
سوال شده در دبیرستان توسط

اگر $ x^{2} -tx +1 =0 $ حاصل عبارت زیر را برحسب t بدست آورید. $$ x^{4} + 2x^{2} + \frac{2}{ x^{2} } + \frac{1}{x^{4}} $$

مرجع: کتاب مبتکران اول دبیرستان

1 پاسخ

+3 امتیاز
پاسخ داده شده توسط
انتخاب شده توسط
 
بهترین پاسخ
$x+ \frac{1}{x}=t $

بنابراین $ x^{2} + \frac{1}{ x^{2} } +2= t^{2} $


$ x^{4} +1+2 x^{2} +1+ ( \frac{1}{x} )^{4} + \frac{2}{ x^{2} } +2 x^{2} + \frac{2}{ x^{2} } +4= t^{4} $
$ x^{4} +2 x^{2} + \frac{2}{ x^{2} } + \frac{1}{ x^{4} } = t^{4} -2( x^{2} + \frac{1}{ x^{2} } )-6= t^{4} -2( t^{2} -2)-6$
به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید!
کانال تلگرام محفل ریاضی
امروز : تاریخ شمسی اینجا نمایش داده می‌شود
حمایت مالی
...