به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید! لطفا برای استفاده از تمامی امکانات عضو شوید
سایت پرسش و پاسخ ریاضی
+3 امتیاز
209 بازدید
در دانشگاه توسط kazomano
ویرایش شده توسط erfanm

گیریم n یک عدد طبیعی و

$$ f_{n} (x)= x^{ x^{ ...^{x} } } $$

مطلوب است محاسبه حد زیر

$$ \lim_{x \rightarrow 1} \frac{ f_{n} (x)- f_{n-1} (x)}{ (1-x)^{n} } $$
توسط AEbrahimiB
منظور از اندیس n چیه؟
توسط kazomano
تعداد ایکس ها.
توسط AEbrahimiB
مطمئنید که حد وجود داره؟ چون به ازای n=2 جواب حد 1 و به ازای n=3 جواب حد 1- میشه
توسط kazomano
خب این که گفتین چه خللی در وجود حد ایجاد میکنه؟
درواقع شما الان حد رو محاسبه کردین یعنی جواب برابر منهای 1 به توان n . ولی جواب آخر رو چه طور میشه به دست آورد؟

1 پاسخ

+1 امتیاز
توسط Am.A
ویرایش شده توسط Am.A

جواب آخر میشه $ -(-1) ^{n-1} $ برای حل از هم ارزی $ e^{u}=1+u $ استفاده کردم: $$ \lim_{x \rightarrow 1} \frac{f_n-f_{n-1}}{(1-x)^{n}} =\lim_{x \rightarrow 1}{ \frac{ e^{Lnf_{n} (x) } - e^{Lnf_{n-1} (x) } }{(1-x)^{n}} }= \lim_{x \rightarrow 1}{ \frac{ e^{f_{n-1} (x)Lnx } - e^{f_{n-2} (x)Lnx } }{(1-x)^{n}} }= \ $$ $$ \lim_{x \rightarrow 1} \frac{Lnx(f_{n-1} (x)-f_{n-2} (x))}{ (1-x)^{n} } $$ اگر این مرحله را $ n-2 $ بار تکرار کنیم: $$ \lim_{x \rightarrow 1} \frac{ (Lnx)^{n-2}(f_2(x)-f_1(x)) }{(1-x)^{n}} = \lim_{x \rightarrow 1} \frac{ (Lnx)^{n-2}(e^{xLnx}-e^{Lnx}) }{(1-x)^{n}}$$ $$ = \lim_{x \rightarrow 1} ( \frac{Lnx}{1-x} )^{n-1} \times \frac{x-1}{1-x} $$ $$ = -(\lim_{x \rightarrow 1} \frac{Lnx}{1-x})^{n-1} =^{Hop} -( \lim_{x \rightarrow 1} \frac{ \frac{1}{x} }{-1} )^{n-1} =-(-1)^{n-1} $$

توسط kazomano
بعد از n-1 مرحله عدد -1 رو از کجا آوردین که نوشتین (1-x)?
توسط Am.A
به جای f_0 گذاشته بودم یک که چون n باید طبیعی باشه یه جورایی غلطه.
الان یه مرحله بیشتر نوشتم که واضح تر باشه

حمایت مالی


کانال تلگرام محفل ریاضی
امروز : تاریخ شمسی اینجا نمایش داده می‌شود
...