به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید! لطفا برای استفاده از تمامی امکانات عضو شوید
سایت پرسش و پاسخ ریاضی

محفل ریاضی ایرانیان یک سایت پرسش و پاسخ برای تمامی کسانی است که ریاضی می خوانند. دانش آموزان، دانشجویان و اساتید ریاضی اینجا هستند. به ما ملحق شوید:

عضویت

هر سوال ریاضی که دارید می توانید بپرسید

سوال بپرسید

می توانید به سوالات پاسخ دهید

سوالات

امتیاز بگیرید و به دیگران امتیاز دهید

بدون پاسخ

Visanil
+1 امتیاز
1,999 بازدید
در دبیرستان و دانشگاه توسط OXIDE (681 امتیاز)
ویرایش شده توسط AmirHosein

ثابت کنید گراف‌های دوبخشی، دور به طول فرد ندارند. و همینطور تعداد دور به طول 2k در یک گرافِ دوبخشیِ کاملِ K_{m,n} که m و n تعداد گره‌ها در هر بخشِ آن است، برابر است با: \binom{m}{k}\binom{n}{k}\frac{k!(k-1)!}{2}

توسط erfanm (13,871 امتیاز)
+2
منظورتون گراف کامل دو بخشی بود؟
توسط OXIDE (681 امتیاز)
+1
گراف کامل دو بخشی برای دور زوج و کلا گراف دو بخشی برای دور فرد
توسط erfanm (13,871 امتیاز)
+2
پس لطفا سوالتون رو ویرایش کنید.

1 پاسخ

+2 امتیاز
توسط erfanm (13,871 امتیاز)
انتخاب شده توسط AmirHosein
 
بهترین پاسخ

نشان میدهیم اگر گراف G دو بخشی باشد آنگاه دارای دور فقط با طول زوج است. فرض کنیدG یک گراف دوبخشی با بخش های W_{1} و W_{1} باشد همچنین فرض کنید که C=( v_{1} , v_{2} ,..., x_{n} , x_{1} ) یک دور باشد.

v_{1} یا در W_{1} است یا در W_{2} بدون کاستن از کلیت فرض کنید که در W_{1} باشد طبق تعریف گراف دوبخشی باید v_{2} \in W_{2} پس v_{3} \in W_{1} و... دقت کنید اندیس های زوج در W_{2} قرار می گیرند

چون v_{1} \in W_{1} باید v_{n} \in W_{2} و این بدین معنی است که n زوج است.

همانطور که نشان داده شد برای هر دور نصف رئوس در W_{1} و نصف دیگر در W_{2} قرار دارند

حال اگر بخواهیم تعداد حالات دوری به طول 2k را بیابیم باید k راس را از مجموعه اول و k تای دیگر را از مجموعه دوم انتخاب کنیم پس تا اینجای کار {n \choose{k} }{m \choose{k} } حالت و اگر اولین عضو دور از مجموعه اول باشد (چون دور داریم با جایگشت دایره ای مواجه هستیم) \frac{(k-1)!}{2} حالت داریم اما چون بین هر یک از این عناصر، عناصر مجموعه دوم قرار میگیرد لذا این عناصر \frac{(k)!}{2} حالت قرار گیری دارند لذا تا اینجا تعداد حالات برابر شد با {n \choose{k} }{m \choose{k} } \frac{(k-1)!}{2} \frac{(k)!}{2} همچنین اینکه اولین عضو از مجموعه اول باشد یا دوم خودش دو حالت است و با جایگذاری تعداد حالات برابر است با: {n \choose{k} }{m \choose{k} } \frac{(k-1)!}{2} (k)!

...