به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید! لطفا برای استفاده از تمامی امکانات عضو شوید
سایت پرسش و پاسخ ریاضی
Visanil
+2 امتیاز
456 بازدید
در دبیرستان و دانشگاه توسط amirm20 (1,111 امتیاز)
برچسب گذاری دوباره توسط fardina

سلام ی سوالی داشتم در مورد مجموعه ها .

اینکه ما تمام بحث های ریاضی رو ابتدا با چند اصل موضوع بررسی میکنیم و بعد نتایجی از آن بدست می آوریم .

و اینکه تمام تعاریفو و اصل موضوع ها در ریاضی به محموعه ها ختم میشود .

حالا سوال.

خوده مجموعه ها آیا دارای اصل موضوع هستند .؟ یا نه فقط به صورت شهودی بررسی میکنیم .؟

آیا تعریف محموعه را میتوان به صورت صوری بیان کرد .؟

2 پاسخ

+1 امتیاز
توسط AmirHosein (19,676 امتیاز)

کتاب مورد علاقهٔ خود من پیرامون نظریهٔ مجموعه‌ها کتاب نظریهٔ مجموعه نوشتهٔ تومایس یِخ چاپ اشپرینگر است

Set Theory, Thomas Jech, Springer

همان چند صفحهٔ نخستین آن صفحه‌های ۳ تا ۱۶ برایتان کفایت می‌کند و برای این پرسشتان دو صفحهٔ ۳ و ۴ کامل است. البته که نظریهٔ مجموعه‌ها دارای اصول موضوعی است و همان‌گونه که در آنجا می‌توانید بخوانید ۸ اصل اول را با ZF و اگر اصل انتخاب را نیز بیفزائید که بیان می‌کند که از هر مجموعهٔ ناتهی می‌توان عضوی انتخاب کرد، آنگاه به اختصار به این ۹ اصل ZFC گویند (c ابتدای choice به معنای انتخاب است). بیشترین طرفداران اصول موضوعهٔ بدون اصل انتخاب ریاضی‌دانان اسرائیلی هستند مانند عاصف کارگیلا و تلاش بسیاری دارند که اثبات‌های زیادی را از نو بنویسند بدون اینکه از هر امری که به اصل انتخاب منتهی می‌شود استفاده کنند. من خودم از اصل انتخاب بسیار خوشم می‌آید و مشکلی با آن ندارم. این نوع درگیری‌های کوچک خیلی به ندرت وجود دارد، برای نمونه شاید شنیده باشید که برخی ریاضی‌دانان برهان خلف را نمی‌پذیرند و می‌گویند باید اثبات را از نو نوشته و از فرض خلف استفاده نکرد که در خیلی از موارد به راحتی انجام‌شدنی است ولی ممکن است نوشتن آن کمی سخت گردد. از طرفی نیز گاهی نوشتن اثبات از روشی که یک اصل به هیچ وجه در آن استفاده نشود سرگرم کننده است و برای برخی اثباتی که از اصول کمتری استفاده کند با ارزش‌تر است. به یاد آورید که تا چندی پیش خیلی‌ها اصل توازی اقلیدس را به عنوانی اصلی همواره برقرار می‌شمردند و بعدها پیدایش هندسه‌های نااقلیدسی مانند هندسهٔ هذلولوی و یا کروی باعث شد که متوجه شویم اصل توازی اقلیدس در تمامی فضاهای هندسی برقرار نیست و اثبات‌های وابسته به آن محدود به فضاهای هندسی خاصی خواهند بود.

در مورد تعریف مجموعه واقعا تعریف استادارد نمی‌توانید بدهید زیرا در هر صورت شما نیاز به یک سری واژهٔ پایه دارید که برای تعریف مفهومی از آنها استمداد بگیرید اگر هر واژه را بر اساس واژهٔ دیگری تعریف کنید در هر صورت در یک مجموعهٔ متناهی از واژه، یا به دور و تسلسل برمی‌خورید یا باید واژه‌های پایهٔ خودآمده برگزینید. من خودم مجموعه را اینگونه تعریف می‌کنم «مجموعه، گردایه‌ای از اشیاء است» اما خود گردایه را چه تعریف می‌کنم؟ اگر صفحه‌های ۳ و ۴ را بخوانید پیرامون اِشکال تعریف مجموعه به شکل «یک مجموعه، گردایه‌ای از اشیاء است که دارای یک ویژگی معینی باشند» بحث شده است.

0 امتیاز
توسط قاسم شبرنگ (3,347 امتیاز)

اصول مجموعه ها دارای ده اصل است. میتوان پیوستار کانتور را در نظر گرفت یا در نظر نگرفت که در هر حالت یک دستگاه اصول موضوعی سازگار داریم. در ضمن مجموعه از مفاهیم تعریف نشده در ریاضیات است.


حمایت مالی

کانال تلگرام محفل ریاضی
امروز : تاریخ شمسی اینجا نمایش داده می‌شود
...