به نام خدا.
نشان می دهیم برای $ 12$ تا برداشتن، اطمینان وجود ندارد.
اگر $ 12$ شیشه برداریم، $8$ تای آن از توت فرنگی و $2$ تا تمشک و $2$ تا زغال اخته اتفاق می افتد که خلاف آن چه که سوال خواسته است.(درست است که حداقل $4$ تا از یک نوع داریم ولی $3$ تا از نوع دیگر نداریم) این حالت ممکن است که اتفاق بیافتد پس اطمینان در زمان برداشتن $12$ شیشه وجود ندارد.
از این نتیجه می گیریم که برای حالت های پایین تر نیز اطمینان وجود ندارد.( مثلاً برای $11$ شیشه $8$ توت فرنگی و $1$ تمشک و $2$ زغال اخته)
حال ادعا می کنیم که با برداشتن $13$ شیشه اطمینان وجود دارد. اگر $13$ شیشه برداریم، $7$ شیشه باقی خواهد ماند. توجه کنید که در این $13$ شیشه حتما حداقل $4$ شیشه از یک نوع وجود دارد زیرا اگر از هر نوع حداکثر سه تا برداشته باشیم، آنگاه تعداد شیشه ها حداکثر $9$ تاست، در حالی که ما $13$ شیشه برداشته ایم پس بنابر اصل لانه کبوتری، مربایی وجود دارد که تعداد شیشه های برداشته شده ی آن بیشتر مساوی $4$ تاست. فرض می کنیم حداقل $4$ شیشه موجود برای توت فرنگی است. دو حالت دیگر را خودتان بررسی کنید.
- توجه داشته باشید که در بالا نشان دادیم که زمانی که $13$ شیشه برداریم از یک نوع مربا حداقل $4$ شیشه موجود است. برای اینکه نشان دهیم که برای $13$ شیشه اطمینان وجود ندارد باید در این $7$ شیشه باقی مانده حداقل $3$ تا زغال اخته( یعنی حداکثر $2$ تا زغال اخته در$ 13$ شیشه برداشته شده موجود باشد) و حداقل $5$ تا تمشک باشد(یعنی حداکثر $2$ تا تمشک در $13$ شیشه برداشته شده موجود باشد) که یعنی باید حداقل $8$ شیشه باقی بماند در حالی که $7$ شیشه داریم. این یعنی نوعی از مربا وجود دارد که حداقل $3$ شیشه از آن در میان $13$ شیشه برداشته شده موجود باشد.)