به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید! لطفا برای استفاده از تمامی امکانات عضو شوید
سایت پرسش و پاسخ ریاضی

محفل ریاضی ایرانیان یک سایت پرسش و پاسخ برای تمامی کسانی است که ریاضی می خوانند. دانش آموزان، دانشجویان و اساتید ریاضی اینجا هستند. به ما ملحق شوید:

عضویت

هر سوال ریاضی که دارید می توانید بپرسید

سوال بپرسید

می توانید به سوالات پاسخ دهید

سوالات

امتیاز بگیرید و به دیگران امتیاز دهید

بدون پاسخ

Visanil
+1 امتیاز
318 بازدید
در دانشگاه توسط af (148 امتیاز)
ویرایش شده توسط AmirHosein

فرض کنید J_1 \supseteq J_2 \supseteq ... یک زنجیر کاهشی از ایده‌آل‌های تک‌جمله‌ای m-تحویل‌ناپذیر باشد. ثابت کنید \cap_lJ_l نیز تحویل ناپذیر است.

مرجع: کتاب Monomial Ideals and their decompositions نوشتهٔ Frank Moore و دیگران
توسط AmirHosein (19,677 امتیاز)
+1
در نوشتن اندیس‌ها دقت کنید. زمانیکه زنجیر ایده‌آل‌هایتان را با j_1\supset j_2\supset \ldots نمایش دادید، اشتراکشان به شکل \cap_{l}j_l نشان می‌دهند نه \cap j. شما j_lها را تعریف کرده‌اید و نماد j بی‌معناست چون تعریف نشده‌است و به خودی خود به معنای j_l نست. بعلاوه بهتر است ایده‌آل را با حرف بزرگ نمایش دهید. شاید در نرم‌افزار مکوآلی با حرف کوچک نمایش بدهید اما آن دلایل نرم‌افزاری خودش را دارد (در نرم‌افزارهای دیگر این‌گونه نیست که متداول باشد از حرف کوچک برای ایده‌آل استفاده کنید مانند Maple که کاملا آزاد هستید در نامگذاری به غیر از اینکه حرف بزرگ I برای عدد موهومی رذرف شده‌است).

1 پاسخ

+1 امتیاز
توسط AmirHosein (19,677 امتیاز)
ویرایش شده توسط AmirHosein

با توجه به قضیهٔ ۳.۳.۱ بخش ۳.۱ که پرسش شما تمرینی از این بخش است (تمرین ۳.۱.۱۲) (نسخهٔ ۱۵ ژانویهٔ ۲۰۱۵) باید دیده باشید که یک ایده‌آل تک‌جمله‌ای m-ناخردشدنی (m-تجزیه‌ناپذیر) مانند I\subseteq k[x_1,\ldots,x_n] است اگر و تنها اگر یک مولد به شکل \langle x_{i-1}^{a_1},\ldots,x_{i_k}^{a_k}\rangle داشته باشد که i_j ها از بین یک تا n انتخاب شده‌اند و a_jها اعدادی طبیعی هستند. در واقع در اثبات می‌بینید که مولد غیرقابل کاهششان نیز باید این گونه باشد. اینکه اشتراک یک تعداد ایده‌آل، ایده‌آل می‌شود را می‌دانید. اکنون در اینجا نکته اینجاست که مولد غیرقابل کاهش J_lها را در نظر بگیرید. برای یکمی یک سری متغیر انتخاب شده‌اند با یک سری توان طبیعی. برای دومی نیز همین‌گونه. اما اگر متغیر اضافه‌تری داشته باشد آنگاه داخل پیشین قرار نمی‌گیرد بعلاوه اگر توان‌های متغیرهای انتخاب شده‌اش کمتر اکید از توان متغیر انتخاب‌شده‌شان در ایده‌آل پیشین باشد آنگاه دوباره با زیرمجموعه بودنش در قبلی به مشکل برمی‌خوریم. پس در هر گام می‌توانیم از بین متغیرهای انتخاب شده در گام پیشین انتخاب داشته باشیم و توان باید بزرگتر یا مساوی توان نظیرش در قبلی باشد. اگر متغیری در یکی از اعضای اشتراک (و در نتیجه در همه از آنجا به بالا) نباشد، آنگاه در اشتراک نیز ظاهر نمی‌شود. اکنون متغیری را در نظر بگیرید که در تمامی اعضای زنجیر هست. اگر دنبالهٔ توان‌هایش در مولدهای اعضای این زنجیر از ایده‌آل‌ها از بالا کراندار باشد آنگاه از مرحله‌ای به بعد توانش ثابت می‌شود و در نتیجه در مولد ایده‌آل اشتراک نیز با آن توان ظاهر می‌شود. اگر دنبالهٔ توانهایش از بالا بی‌کران باشد می‌توانید ثابت کنید که هیچ چندجمله‌ای (و در نتیجه تک‌جمله‌ای) دارای این متغیر در اشتراک قرار نمی‌گیرد. پس یک مولد برای ایده‌آل اشتراکی که می‌خواهید به شکل یک سری متغیر انتخاب شده با توان‌هایی طبیعی درآمد. این ایده‌آل تک‌جمله‌ای و m-تجزیه‌ناپذیر بودنش را نشان می‌دهد.

...