به محفل ریاضی ایرانیان خوش آمدید! لطفا برای استفاده از تمامی امکانات عضو شوید
سایت پرسش و پاسخ ریاضی
Visanil
+1 امتیاز
822 بازدید
در دانشگاه توسط af (148 امتیاز)
ویرایش شده توسط AmirHosein

فرض کنید J یک ایده‌آل تک‌جمله‌ای ناصفر در حلقهٔ چندجمله‌ای‌های R باشد. ثابت کنید برای هر عدد طبیعی kای داریم \sqrt{J^{[k]}}=\sqrt{J}. همچنین نشان دهید که \text{m-rad}(J^{[k]})=\text{m-rad}(J).

مرجع: کتاب Monomial Ideals and their decompositions نوشتهٔ Frank Moore و دیگران
توسط erfanm (13,871 امتیاز)
سلام سوال واضح نیست
لطفا عکسی از سوال را قرار دهید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط AmirHosein (19,677 امتیاز)

تمرین‌های ۲.۵.۱۰ و ۲.۵.۱۲ بخش ۵ کتاب یادشده در مرجع نسخهٔ ۱۵ ژانویهٔ ۲۰۱۵ را خواسته‌اید.

یک عدد طبیعی kای را ثابت بگیرید. ایده‌آل J^{[k]} توسط f_i^kهایی تولید می‌شود که f_iها مولدی برای J هستند. چون f_iها عضو J هستند پس توانشان نیز در آن است و در نتیجه ترکیبات آنها یعنی اعضای J^{[k]} نیز در آن قرار می‌گیرند. در نتیجه J^{[k]}\subseteq J. اکنون چون داریم برای هر دو ایده‌آل که یکی زیر دیگری است، رادیکال‌هایشان نیز همین رابطه را حفظ خواهندکرد، داریم \sqrt{J^{[k]}}\subseteq\sqrt{J}. برای اثبات سمت دیگر، توجه کنید که اگر عنصری در \sqrt{J} باشد آنگاه توانی از آن داخل J بوده‌است. پس باید هر جمله از این توان در J باشد (چون J ایده‌آل تک‌جمله‌ای است) و درنتیجه باید مضربی از f_i ها باشد. اما (f_i^k)^1ها درون J^{[k]} هستند و در نتیجه باید f_iها خودشون در \sqrt{J^{[k]}} قرار بگیرند و درنتیجه آن ترکیب که توان آن عنصر بود نیز در \sqrt{J^{[k]}} قرار خواهدگرفت. پس \sqrt{J^{[k]}}=\sqrt{J}.

اکنون بخش دوم بدیهی است. زمانیکه دو ایده‌آل مساوی هستند، رادیکالشان نیز مساوی است. و چون رادیکالِ رادیکال برابر با رادیکال است پس خودشان می‌شوند. بعلاوه وقتی دو ایده‌آل مساوی هستند، مجموعهٔ تک‌جمله‌ای‌هایشان نیز مساوی است و زمانی که دو مجموعه مساوی هستند، ایده‌آل تشکیل شده‌بوسیلهٔ آنها نیز مساوی خواهد شد. پس عملا چیز خاصی در این بخش نیست. \sqrt{J^{[k]}}=\sqrt{J}\Longrightarrow\text{m-rad}(J^{[k]})=\text{m-rad}(J)

...