فرض میکنیم مجموعهٔ A\subseteq\mathbb{R}^2 را که میتواند نمودار یک تابع باشد یا یک شکل هندسی یا در کل یک مجموعه باشد را بر روی هر دو صفحهٔ دکارتی و قطبی نمایش دادهایم. فرض کنیم در نمایشِ آن در صفحهٔ قطبی (توجه کنید محورهای این صفحه با r و \theta علامتگذاری میشوند نه x و y، و این صفحه را r\circ\theta مینامند) تقارن نسبت به محور rها و محور \thetaها داریم یعنی اگر نقطهٔ (r_0,\theta_0) غضوِ A باشد آنگاه نقطههای (-r_0,\theta_0) و (r_0,-\theta_0) نیز عضوِ A هستند. اکنون پرسش این است که آیا در صفحهٔ x\circ y شکلِ مجموعهٔ A تقارن نسبت به مبدأ مختصات دارد؟ این تقارن به این معناست که اگر نقطهٔ (x_0,y_0) عضوی از A باشد آنگاه نقطهٔ (-x_0,-y_0) نیز عضو A است؟
برای اینکه از فرضهایمان بتوانیم استفاده کنیم به یاد آورید که اگر نقطهای مثلا P مختصات دکارتی و قطبیاش را به ترتیب با (x,y) و (r,\theta) نمایش دهیم آنگاه داریم x=r\cos(\theta) و y=r\sin(\theta). پس نقطهٔ (-x,-y) باید در رابطههای زیر صدق کند:
\begin{array}{l}
-x=-r\sin(\theta)=(-r)\sin(\theta)\\
-y=-r\cos(\theta)=(-r)\cos(\theta)
\end{array}
یعنی نمایشِ قطبیِ
(-x,-y) برابر است با
(-r,\theta) که با توجه به تقارن نسبت به محور
rها عضو
A است. پس پاسخ «بلی» است.
توجه کنید که اصلا نیازی به تقارن نسبت به محور \thetaها نشد. در واقع تقارن نسبت به محور rهای قطبی همارز (معادل) با تقارن نسبت به مبدأ مختصات دکارتی است.
البته توجه کنید که اگر شرطِ r>0 و \theta\in[0,2\pi) را بگذارید دیگر از عباراتی چون تقارن نسبت به محورهایِ مختصات قطبی نمیتوان صحبت کرد و به جای r، مقدار -r بگذارید. و توجه کنید که به جای تقارن دادن نسبت به خطِ صفحهٔ قطبیِ \theta=\pi میتوانید محدودهٔ [-\pi,\pi) را در نظر بگیرید و از همان \theta\rightarrow -\theta استفاده کنید.